Color Correcting | How to

6:00:00 PM

Hezký apríl, lidi :))

Já nejsem moc velký taškář, takže ode mě nečekejte žádnou levárnu :D. I dnešní článek bude naprosto seriózní (teda seriózní podle mého stylu :D). Poslední dobou beauty světem koluje nový trend. Loni to bylo konturování obličeje a letos je tímto velkým hitem barevná korekce pleti pomocí barevných korektorů. Rozhodně je to něco, co bych nedělala každý den (na to jsem moc líná), ale na zvláštní příležitosti by to určitě stálo za vyzkoušení :). Na první pohled se celá tato korekce může zdát velmi složitá a komplikovaná, stačí ale pochopit základy a máte vyhráno.




Základem této techniky je pochopení barevné teorie. Jde vlastně o to, že jakékoliv barevné diskolorace neutralizujete barvou, která je naproti v barevném spektru. Takže pokud máte červený pupínek nebo jiné skvrny, použijte na ně zelený korektor (zelená leží naproti červené). Na modré kruhy po očima bude nejlépe fungovat oranžový nebo lososový korektor. Levandulové korektory a primery obecně projasňují pleť, která vypadá tak trochu "mrtvě" - má tedy v sobě nažloutlé podtóny. Je to vlastně hrozně jednoduché. Stačí si jen zapamatovat, jaké barvy leží naproti sobě a máte to.





Všechny tyto barevné opravy se dělají zásadně před tím, než na pleť nanesete jakýkoliv tekutý make-up. Takže nejdřív se pleť klasicky hydratuje, potom nanesete jakýkoliv primer a poté už si můžete hrát s barvičkami. Korektory naneste pouze na příslušná místa a jemně je to pleti zapracujte. Nejprve celý tento proces vypadá poněkud šíleně, protože na obličeji máte lehce zabarvené flíčky, pod očima jste oranžoví a na pupíncích zelení, ale make-up tuto "omalovánku" v pohodě překryje a po nějaké zelené nebo oranžové není ani památka.

A proč se vůbec tyto kroky navíc dělají? Určitě se vám už stalo, že máte ošklivý pupínek, který svítí jako Rudolfův nos a prostě ho ani nejhustší make-up nebo korektor nezakryjí. Ti z vás, kteří trpí na opravdu tmavé kruhy pod očima, tak jste určitě zažili, že ani make-up je nezakryje. Tím, že tyto "vady" nejprve zneutralizujete opačnou barvou korektoru, tekutý produkt, který dáte navrch, nemusí přebít tu silnou diskoloraci a překryje jen lehký barevný nádech od korektoru - je to rozhodně jednodušší než zakrýt zarudlé akné.

Pokud jste na YouTube nebo na Instagramu zahlédly fotky slečen, které si na obličej kreslí zelené kytičky a nebo si pod oči dávají dokonce korálovou až červenou rtěnku, tak to přesně je Color Correcting. Určitě i vy si na obličeji můžete nakreslit pár obrázků, ale pár obyčejných tahů bude naprosto stačit :D. 

Takže myslíte si, že barevná korekce přebije loňské konturování, co se velkých trendů týče? :) Myslíte si, že je to užitečná věc a zkusíte ji sami na sobě? :) Určitě mi svůj názor napište dolů do komentářů :) 

Nezapomeňte sledovat můj instagram @doubryyy a také odebírejte tento blog, aby vám neunikl žádný nadcházející článek :). Pokud byste chtěli vidět "návody" a vysvětlení na další techniky, které se používají, určitě mi napište a já to ráda udělám.


Mějte se a smějte se :)))

You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář :))

Napište mi :)

Name

Email *

Message *

Popular Posts