Jak používat kosmetickou houbičku | Real Techniques Miracle Complexion Sponge

6:00:00 PM

Čauec lidičky :),

doufám, že se máte všichni dobře :). Pokud sledujete dění v beauty světě, určitě jste museli zaznamenat rozmáhající se trend používání kosmetických houbiček, které byly populární kdysi a před pár lety se zase vrátili do středu dění. Ovšem technologie a složení těchto pomůcek je rozhodně jiná než u tradičních trojúhelníčků, které se dají koupit v drogériích. No ale víte vůbec, jak se tyto houbičky správně používají, aby vám zajistily ten nejlepší výsledek?



Nejznámějším zástupcem těchto houbiček je rozhodně Beauty Blender, který můžete zakoupit v Sephoře a stojí cca 500 Kč. Ovšem velmi obstojnou variantou je Miracle Complexion Sponge od Real Techniques, kterou jsem koupila za nějakých 150 Kč. A to je největší problém - Beauty Blender je top kvalita a také tomu pochopitelně odpovídá cena. Takže jak už tomu bývá, téměř všechny značky se snaží přijít na trh s napodobeninou, ale problém je v tom, že se nedají ani trochu měřit. Jsou tvrdé, vsakují hodně produktu atd. No ale jednoho dne na světlo světa přišla oranžová houbička od RT a tak je podle některých dokonce lepší než originální Beauty Blender. 

Ale jak se to vlastně používá? A k čemu? 

Krokem číslo jedna je houbičku namočit. Ano, nedělám si srandu :D. Prostě ji vezmete pod tekoucí vodu, necháte ji nasáknout, vyždímáte, namočíte, vyždímáte, atd. Tohle děláte zhruba minutu a uvidíte, jak moc se houbička zvětší v objemu. Před tím, než ji začnete používat, tak ji ještě pro jistotu zabalte do ručníku a pořádně zmáčkněte, abyste dostali všechnu vodu, která může ven pryč z houbičky. Namočením houbička změkne a nebude absorbovat tolik produktu. 


Potom už ji můžete použít téměř ke všemu. Nejtradičněji se používá k nanášení tekutého make-up a korektoru. Make-up si vyklepnete na hřbet ruky nebo ho "naďupkáte" na obličej a houbičkou ho zapracujete do obličeje. Rozhodně make-up neroztírejte. Houbičkou musíte ťupkat po obličeji a tím produkt zapracovat. 

Houbičkou se dá nanášet i pleťový krém, krémový bronzer, tvářenka nebo rozjasňovač, ale viděla jsem i lidi, jak houbičkou nabírají sypký pudr a fixují tak celý obličej. To jsem tedy ještě nezkoušela :). 

Co houbička dělá je to, že vytváří velmi přirozený vzhled namísto štětce, který může vytvářet dojem masky. Tím, že je houbička vlhká, produkt i trošku odlehčí, takže z make-upu s plným krytím může vytvořit mnohem lehčí produkt. Opravdu skvělá je pro korektor pod očima, protože hydratuje oční okolí a je velice šetrná na delikátní kůži kolem očí. 

Použít se určitě dá i nasucho, ale je designovaná na použití za vlhka, takže její výkon nemusí být 100%.


Když jste s aplikací hotovi, jednoduše necháte houbičku uschnout. Myje se dobře, já na ni používám tuhé mýdlo a vše se hezky vymyje. Některé produkty ale mohou houbičku trvale zašpinit, i když uvnitř nic usazeného není, takže z toho si nic nedělejte. Jinak doporučuji houbičku měnit tak po 3 měsících - po používání se určitě změní její struktura a stav a také samozřejmě z hygienických důvodů :).

Já si používán í houbičky opravdu oblíbila, ale přece jen musím říct, že mé srdce stále patří štětcům :D. Pokusím se ale houbička pravidelně zařadit pro zapracování korektoru pod očima, protože já na svou pleť nejsem zrovna nejhodnější, štětcem rázuji tam a zpět a kolem očí to není zrovna ta nejlepší technika :D. Takže houbička mě snad zachrání před předčasnými vráskami :D.


A co vy? :) Používáte štětce nebo kosmetické houbičky? Máte zkušenosti třeba s Beauty Blenderem? Také nezapomeňte odebírat můj blog, aby vám neunikl ani jeden článek :).


Mějte se a smějte se :)))

You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář :))

Napište mi :)

Name

Email *

Message *

Popular Posts