Do čeho investovat?

6:04:00 PM

Zdravím všechny čtenáře :)

Nedávno jsem tak seděla a přemýšlela o tom, o čem bych vám měla napsat. Najednou mi na mysl přišlo to, že pokud člověk začíná s dekorativní kosmetikou a kosmetikou obecně, tak občas neví, do čeho se vyplatí nacpat víc peněz a kde se naopak dá ušetřit. Při sledování všech beauty guru na Youtube to občas může být opravdu frustrující, protože všichni používají tunu produktů od MACu a zbytek je ze Sephory. Já si ale myslím, že se většina produktů dá najít v drogérce a je jen opravdu minimum věcí, do kterých investovat.

Myslím si, že úplně stačí, když zainvestujete do 4 kategorií. Tou první je péče, tedy produkty, kterými se staráte o pleť. Pokud totiž bude vaše kůže v dobrém stavu, bude i jakýkoliv make-up, který na ni nanesete vypadat skvěle. A samozřejmě to platí i v opačném směru - pokud bude pleť zanedbaná, celkové líčení nikdy nebude vypadat skvěle. Takže doporučuji si připlatit za nějaké pleťové sérum a krém. To úplně stačí. Skvělé micelární vody se dají sehnat i v drogérce, to samé odličovací gely a peelingy.

Druhou kategorií je make-up. Teď myslím ten, kterým začínáte své líčení. Opravdu nedoporučuji nějaké make-upy z drogérky za 80 Kč. Obzvlášť pokud máte citlivou pleť. Make-up je totiž něco, co vám sedí na celé pleti a opravdu se vyplatí do něj dát víc peněz. Zaprvé kvalitnější make-upy dávají lepší finish a výdrž a zadruhé pro vaši pleť můžou i něco udělat. Hodně z nich má v sobě totiž přísady, které pleť chrání před škodlivinami z prostředí nebo třeba před sluníčkem.

Třetí partou jsou pomůcky. Na těch já trochu ulítávám, ale to je vám už asi dávno jasný :D. Osobně nerada aplikuji líčení prsty. Myslím si, že perfektní finish vám zajistí jen štětce a houbičky (pokud je ovšem umíte používat). Pomocí štětců můžete nanést make-up, pudr, konturovat, vytvořit smokey eyes nebo gelovou linku. A berte to tak, že pomůcky jsou něco, co vám vydrží roky. Neříkám, že celý život, ale pokud se o ně dobře staráte, tak nejméně pět let určitě. A pokud si jejich cenu rozpočítáte, zaplatíte prakticky nulu. Mými nejoblíbenějšími značkami jsou Zoeva a Real Techniques. A ani tyto značky nejsou ty nejdražší. Pokud byste chtěli s cenou vystoupat o kousek výš, tak se podívejte do Sephory. Jejich profesionální řada štětců je naprosto úžasná a už opravdu luxusní (cena za jeden štětec se pohybuje kolem 800 Kč).

A poslední skupina? Investujte do toho, co vás nejvíc baví :). Pro mě to jsou štětce, rtěnky a rozjasňovače. Pro někoho jiného to jsou paletky stínů nebo třeba bronzery. Dělejte si radost. Vypotřebujete je někdy všechny? Pravděpodobně ne. Baví vás si kupovat nové odstíny? Ano! Make-up má být hlavně zábava a pokud si doma vytvoříte sbírku toho, co vás nejvíc baví, tak prosím :). S chutí do toho :).


Make-up rozhodně není levná záležitost, takže si nejdřív rozmyslete, do čeho chcete víc peněz dát a kde naopak můžete ušetřit. 

Nezapomeňte mě sledovat na Instagramu (@homemademua)!!!

Mějte se a smějte se :)))

You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář :))

Napište mi :)

Name

Email *

Message *

Popular Posts